ALTHEA KOREA | Apa Yang Best Sangat Dengan Althea Exclusives Makeup?

Tuesday, February 26, 2019
ALTHEA KOREA | Apa Yang Best Sangat Dengan Althea Exclusives Makeup?. Assalamualaikum. Sebut je Althea Korea, Cio Rose percaya dah ramai yang tahu kan. Di Althea, korang boleh cari skincare atau makeup, yang pasti dihantar terus dari Korea. Hoyeayyyy.

Cik Rose salah seorang peminat tegar Althea. Minat dalam penjagaan kecantika .wajah membuatkan Cik Rose kenal Althea. Kalau boleh nak produk yang selamat digunakan dan hasil yang best la kan.

Baru-baru ni, Althea Korea ada memperkenalkan barangan make up!




Haaa excitednya Cik Rose nak dapatkan dan cuba sendiri. Tengok gambar-gambar yang dikongsikan di laman instagram Althea, membuatkan hati Cik Rose melonjak -lonjak. Tak sabarnya!



Ok, jom Cik Rose kenalkan korang dengan setiap barangan yang ada. Bagi Cik Rose, lengkap dah tu.


ALTHEA EXCLUSIVES MAKEUP 

1. Skin Relief Spot Film Gel


2. Flawless Cream Concealers - 4 Shades
01 Vanilla
02 Ginger
03 Honey
04 Mocha

3. Eye Palette Sunrise & Moonrise ( bcl X Althea) - 8 Shades

4. Watercolor Cream Tint - 4 shades
01 Plum Cream
02 Strawberry Cream
03 Peach Cream
04 Marron Cream

5. Spotlight Eye Glitter - 2 shades
Pink Light
Gold Light

Sebelum Cik Rose cerita lebih lanjut, nak tunjuk hasil make up dulu. hihi. Tadaaa.


Macam mana hasilnya? Ok tak. Cik Rose make up suka-suka.Tak ada tema-tema. hihi.


Skin Relief Spot Film Gel (RM19)

Gel yang jernih dalam tiub yang bertindak untuk merawat kulit terutama jerawat pada muka. Maksudnya, kalau korang ada jerawat, bolehlah apply . Sebelum nak make up, boleh sapu di jerawat tu dulu. Sejuk je rasa nanti. Yang pasti, tak melekit, dan cepat je meresap!


Flawless Cream Concealers (RM15)

Concealers ni ada 4 shades. Iaitu #01 Vanilla , #02 Ginger, #03 Honey dan #04 Mocha . Korang pun tahu kan fungsi concealer ni apa. Tekstur concealers ni creamy sangat. Memang bagus .Dapat cover lingkaran hitam bawah mata, jerawat. Eh best sangatlah.


Cik Rose pakai concealer ni ganti foundation jer. Pun cantik hasil makeup. Korang pun kena cuba tau. Yang pasti, kalau Cik Rose pakai waktu pagi sebelum ke tempat kerja, elok je tahan lama tau. 


Eye Palette Sunrise & Moonrise -bcl X Althea (RM140)

Kolaborasi Althea bersama dengan Bunga Cinta Lestari. Geram Cik Rose dengan eyeshadow ni tau. Warnanya cantik dan senang nak blend. Cik Rose guna cari jer. Cantik! Eh terpuji pulak. hihi.


Spotlight Eye Glitter (RM24)

Ada dua colour iaitu pink light dan gold light. Yang pasti cantik. Letak di kelopakata, barulah letops makeup kita kan. hihi .Love sangat!


Watercolor Cream Tint (RM72 per set)

Ada 4 pilihan warna yang sangat cantik. Iaitu plum Cream, Strawberry Cream , Peach Cream dan Marron Cream. Apa yang best, ianya tak mengerinkam bibir dan tahan lama. Warnanya mestilah cantik. Macam Cik Rose, suka campur dua warna. Lawa!


Cik Rose ada buat video tutorial makeup. Nak jugak kan. Walaupun baru berjinak kan,  apa salahnya. Janji confident. hihihi.




Assalamualaikum. Hai tak pernah-pernah buat video make up, hari ni kita cubalah kan. Cik Rose gunakan barangan dari @altheakorea Antaranya : - Relief Film Spot Gel (cover acne) - Althea Concealer - Bunga Citra Lestari X Althea Eyeshadow Palette @bclsinclair - Althea Watercolor Lip Tints - Althea Spotlighter Eye Glitters my review : Cik Rose suka sangat barangan Althea make up ni! Love love love ❤️ Concealer tu dah boleh gantikan foundation dah ni. Eyeshadow lawa sangat pilihan warna yang ada! geramnya nak pakai semua! Liptint sangat best. Wangi pulak tu, ala-ala fruity. Kalau korang nak juga, boleh ke website Althea : https://my.althea.kr/ cc @hellotammylim Lagu latar : Main mata @babyshimaofficial #AltheaKorea #AltheaAngels #AltheaMakeup #beauty #beautybloggers #beautyofcikrose #KBeauty #althea #review #makeup #makeuptutorial #tutorialmakeup #bloggers #bloggermy #featuredonalthea
A post shared by Cik Rose 🌹 (@roshazareeza_ruslan) on


Kalau korang pun nak juga, bolehlah tengok di website Althea di https://my.althea.kr/



13 comments:

  1. xcited and happy to try this make up.

    ReplyDelete
  2. Nice makeup cik rose.. Suka tgk lips tu pakai sikit pun dah merah2 kan. .yg eyeshadow tu pun warna cantik2

    ReplyDelete
  3. I love how soft the colors looks kind

    ReplyDelete
  4. I love how soft the colors look like

    ReplyDelete
  5. Banyak juga yang Althea bagi.. kalau akak ni banyak2 gini pening tak tahu nak guna..hahaha

    ReplyDelete
  6. Sally suka gila tgk korang guna cream concealer tuu... Mmg mudah sgt blend jd base make up.. Syantik!

    ReplyDelete
  7. Sekarang Althea dah keluarkan produk kecantikan sendiri. So dah tak perlu risau nak cari barang barang mekap kat mana kan. Sebab Althea produknya terbaik.

    ReplyDelete
  8. Simple cik rose.. Cantik. Pasni kene rajin makeup.. Hehe.. Suka dengan concealer dan watercolor tint dia..

    ReplyDelete
  9. Bestkannnnn. Emi paling suka dia punya eye shadow palette tu. Love sangat2

    ReplyDelete
  10. bestnya nengok kwn2 blogger yg bt review produk nih.. lipmatte ngn eyeshadow tu lawo betul

    ReplyDelete
  11. Wahh rose...cantik !! Tapi memang beat pun hehe suka dengan lips dia tu

    ReplyDelete
  12. Cantiklah warna makeup dia, ni warna natural zira suka warna mcm ni

    ReplyDelete
  13. banyaknyaaaa dapat. rambang mata hehe.. kite kaler2 gitu suka walaupun tak pandai mekap sngt. tepek ikut dan hehe..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.