Monday, January 15, 2018

SuzyHoney HERBS | Kelebihan Sabun Kecantikan Home Made

SuzyHoney HERBS | Kelebihan Sabun Kecantikan Home Made. Assalamualaikum. Kecantikan dan wanita memang tak dapat dipisahkan. Semua wanita sukakan kecantikan. Tapi, harus di ingat jangan terlalu obses. Ok, entry kali ni, Cik Rose bukan nak bercerita mengenai alatan make up atau set pencuci wajah tau. Cik Rose nak bercerita mengenai sabun. Sabun? Sabun ape tu...

Tadaa...


Memperkenalkan sabun dari SuzyHoney Herbs. Beauty Soap ok. hihi. Yang specialnya sabun ni bukan buatan kilang. Ianya home made. Aduhh duhh best kan. Bila home made ni, sudah tentu ia menggunakan sumber yang organik dan tiada bahan kimia. Cik Rose berpeluang untuk mencuba 5 jenis sabun iaitu Sabun Kopi Scrub, Sabun Aura, Sabun Kunyit, Sabun Sireh dan Sabun Bidara. Di mana setiap darinya mempunyai kandungan dan fungsi yang berbeza.



Ini packaging baru, cantik kan.Buat hati Cik Rose tertawan! Comel je bentuknya dan kotaknya. Warna sabun juga adalah tidak keterlaluan di mana ia mengikut isi kandungan sabun tersebut. Pertama kali masa tengok tu, geram je rasa macam nak gigit. hahaha. Cik Rose pernah tengok drama korea tau pasal pembuatan sabun. Masa tu rasa teruja je tengok dorang buat sendiri dengan pelbagai bentuk dan bahan-bahan semulajadi. Bila dah tengok depan mata sabun dari SuzyHoney Herbs ni, Cik Rose jadi seronok. 


Ok, Cik Rose akan ceritakan details setiap sabun ni ye. Supaya senang korang nak buat perbandingan setiap sabun. Kandungan dan fungsinya juga berbeza. Jadi, korang boleh tengok kesesuaian untuk diri masing-masing.


SuzyHoney HERBS Beauty Soap


Sabun Sireh 
Homemade 100% dari Daun Sireh Asli

Harga : RM18


Khasiat Sabun Sireh
* Menghilangkan  bau badan dan bahagian  keintiman  wanita. 
*  Menegangkan  otot Vagina 
* Merawat  keputihan.
* Merawat masalah  jerawat badan.
* Menegang dan melicinkan kulit badan.
* Bertindak  sebagai  antiseptik mematikan kuman.
* Menghilangkan  gatal -gatal kulit.



Sabun Kunyit Homemade  SuzyHoney 
Harga :RM18 


Di rumuskan khas untuk :
*Mencerahkan kulit wajah dan badan
*Menegang kulit
*Antiseptik membunuh kuman
*Melembutkan dan melicinkan kulit serta melembapkan.

Sabun kunyit ini memang diblending khas mengunakan Vegetable Glycerine Organic (Lemak Tumbuhan).
Di campurkan  dengan bahan utama iaitu serbuk kunyit sebagai agen utama untuk mencerahkan  kulit juga bertindak sebagai antiseptik  dan sudah pastinya memang sangat melembut dan lembapkan kulit.

Lagi tambahan, dimasukkan  Vitamin E dan Jojoba Oil. Ini semua untuk lembut kan kulit juga memberi vitamin dan menjaga kelembapan  kulit.

Boleh di gunakan  untuk kulit muka atau badan. Terutama  yang bermasalah jeragat . Secara perlahan ianya boleh menghilangkan  masalah rona kulit wajah yang tidak sekata. 

** Ke semua sabun homemade  suzyhoney ( sabun sireh  dan sabun kunyit )  menggunakan  Lemak Sayuran Organik. Jadi tidak perlu risau ya....chemical free. Tidak mengeringkan  kulit .



Sabun  Daun Bidara SuzyHoney 
Harga : RM18 


Daun  bidara merupakan  herba yang menjadi  tradisi zaman berzaman lagi . Mempunyai  khasiat  yang  sangat banyak samaada di gunakan untuk  perawatan pengubatan atau  kebersihan diri. 

Kandungan :
Daun Bidara 
Virgin Coconut Oil
Grapeseed Oil
Sunflower Oil

Boleh digunakan sebagai sabun harian untuk membersihkan dan menyegarkan badan . Juga bertindak  sebagai anti bakteria  boleh mematikan kuman. Mencegah  kulit kusam, badan berbau , gatal dan berjerawat. Melembutkan kulit dan membuang sel sel mati. 

Sesuai  digunakan  untuk  mandian wanita sedang haid , mandi junub dan sebagai  perawatan  terkena gangguan sihir / jin. 

Boleh di gunakan seisi keluarga .



Sabun Aura SuzyHoney
Harga : RM25


Di adunkan dari 7 jenis bunga iaitu Rose,  Iris,  Lily, Saffron,Ylang ylang, Melati, Jasmine juga dengan Vitamin E  dan  Vitamin C, Evening primrose oil.

Insya allah ianya mampu memberikan aura yang menarik ,  awet muda dan membersihkan diri dari anasir  negatif. Menegangkan dan mencantikkan kulit dengan khasiat Vitamin E dan Vitamin C.

Dapat meredakan stress dan boleh  memberikan perasaan emosi yang stabil dan menceriakan .

Gabungan antara molekul bunga dengan aura tubuh dapat memberi rangsangan yang istimewa dalam mengembalikan kesegaran dan kecantikan seseorang.

Sesuai untuk bakal pengantin dan sesiapa sahaja yang mahu kelihatan segar ceria sepanjang masa.



Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney

Harga : RM18 seketul



Kelebihan :

*Menghaluskan kulit
*Menghilangkan bau badan
*Menghilangkan selulit 
*Menyegarkan tubuh dan menghilangkan penat dengan aroma bauan kopi
*Melarutkan lemak dan membentuk tubuh
*Menuetralkan kulit yang kering dan jadikan kulit glowing
*Menghilangkan bekas jerawat, flek,dan noda hitam pada kulit
*Mengangkat sel kulit mati & memperbaiki jaringan kulit yang rosak 

Kandungannya:

Vegetable Glycerin Organic
Kopi Tenom
Chia seeds
Blue poppy seeds
Grapefruit essential oil 
Avacado oil 
Vitamin E.


Semua sabun pun Cik Rose suka. Namun, Cik Rose tertarik dengan Sabun Aura sebab warna dia menarik. Ada kuntuman bunga dalam sabun tu. Aihh sayang je nak guna. Tapi, guna jugak. Memang bestlah. Fefeling pengantin baru! hahaha.


Cik Rose memang rekemen sabun ni untuk korang. Ia mengandungi bahan-bahan semulajadi, dan bukan di buat di kilang. Home made, special kan. Insyaallah berkesan untuk setiap fungsinya. Setakat yang Cik Rose guna, Cik Rose tak alami alahan apa-apa, ok je dengan kulit. Sekarang ni memang displin je guna sabun kunyit. Cik Rose sukalah apa-apa yang berasaskan kunyit ni. Hihi. Dari sabun, ke masker dan lain-lain. 



Untuk sebarang pembelian, boleh terus order dengan Kak Su. Korang whatsapp je yer :

www.wasap.my/60148082888

Untuk maklumat lanjut, boleh terus ke website, facebook dan instagram SuzyHoney Herbs ya. Untuk makluman, website SuzyHoney Herbs masih dalam penyelenggaraan dan akan beroperasi penuh dalam bulan Februari.

Page FB : suzyhoneyherbs
Website : www.suzyhoney.com


Ok, korang boleh tengok video teaser yang Cik Rose buat di bawah ya berkenaan Beauty Soap dari SuzyHoney Herbs.



Jom cantik sama-sama! Wah trademark tahun 2018 ok. hihi.
Mood cantik on katanya. hikhik.





35 comments:

  1. Cantik2 packaging dia... Banyak fungsi setiap sabun tu..bagus... Jarang jumpa sabun homemade ni..

    ReplyDelete
  2. Sabun dia pun blh pakai utk miss v dan ada pelbagai jenis.. Cute2 je packaging dia...menarik dan terasa nak beli je..hehe

    ReplyDelete
  3. Sabun aura tu cantik je.. de bunge2 dlmnya

    ReplyDelete
  4. Packaging dia pun dah nampak menarik ha. Haha nanti boleh la cuba jugak

    ReplyDelete
  5. Banyak jenis jugak ye??harga pun murah je..

    ReplyDelete
  6. Sabun kunyit tu x pernah lg cuba..yg lain rasa dh pernah cuba sblm ni

    ReplyDelete
  7. Wahh, first time tngk sabun ni. Wangi tak?

    ReplyDelete
  8. Ni yg post kat FB haritu kan...banyaknyaa sabun dia..hahaha..tp mcm nak cuba sabun kunyit tuu

    ReplyDelete
  9. Wahh sabun bidara dan kunyit pun ada.. Bahan semulajadi dia guna untuk buat sabun memang mrnarik sangat.

    ReplyDelete
  10. ada macam-macam jenis yer..menaraik packing dia

    ReplyDelete
  11. suka tengok sabun aura dengan bidara tu, betul bahan semulajadi. hehe siap boleh guna untuk bahagian intim wanita. hehe packaging dan harga pon memang murah. boleh check nanti. hehe

    ReplyDelete
  12. Packing yang menarik , rupa sabun yang comel . Harga berpatutan yang penting sabun 100% bebas dari bahan kimikan . Setiap sabun fungsinya berbeza

    ReplyDelete
  13. woww.. banyaknya variety sabun suzyhoney ni.. macam tertarik je dengan semuanya sebab masing-masing ada fungsi dan kesannya tersendiri kan..

    ReplyDelete
  14. Semua sabunnya nampak best.harga pun murah..bagusla

    ReplyDelete
  15. Comelnya walaupun ianya seketul sabun. Rasa mcm nk gigit jeee..

    ReplyDelete
  16. Packaging sabun menarik. Fungsi sabun pun bagus. Bila guna produk homemade ni memang terjamin kan kualitinya

    ReplyDelete
  17. Seronoknya, produk homemade mampu milik

    ReplyDelete
  18. sama taste kita,
    saya pun suka Sabun Aura SuzyHoney~
    Cantik Nya Packaging Dia

    ReplyDelete
  19. Wahhh ada banyak jenis sabun ni. Comel je tiap-tiap satu tu

    ReplyDelete
  20. Cantik juga sabunnya. Kalau akak macam sayang pula nak guna sabun ni.

    ReplyDelete
  21. Banyak ya produk di pasaran sekarang berasaskan daun sireh. Ternyata banyak khasiatnya. Boleh lah try suzyhoney herbs soap nie

    ReplyDelete
  22. Wow.. boleh cuba ni.. banyak variasi..

    ReplyDelete
  23. Menariknya sabun-sabun tu sis. Setiap satu ada kegunaanya yang tersendiri. Bagusnya semua homemade which is kualitinya terjaga. Nak try lah nanti.

    ReplyDelete
  24. Have not try the soap yet and the soap comes with different type of flavors. All of the soap use natural ingredients. Must be a good soap.

    ReplyDelete
  25. Saya suka barangan homemade sebab bagi saya ianya kreatif, asli n unik. Nak try la guna sabun ni.

    ReplyDelete
  26. Boleh beli untuk buat hadiah sbb packaging dia cantik dan berkhasiat.nek beli...

    ReplyDelete
  27. Yang paling lia suka sabun Aura dari Suzie Honey. Sebab bila pakai wangi je bau dia.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  28. dah lama teringin nak pakai sabun kopi tu. mesti wangi baunya

    ReplyDelete
  29. Frankly speaking, I would love to try the coffee soap and many said it will hold the cellulitis... Can't wait to try this la

    All the soap here not only useful but also beautiful.

    Racheal

    ReplyDelete
  30. Wangi ekk bau dia? Teringin jugak nak mencuba kelainan...asyik guna sabun yg sama je kat rumah ni kadang2 boring jugak...hehehe

    ReplyDelete
  31. Pelbagai variety utk dipilih mengikut jenis masalah kulit kan..SA suka kalau melibatkan bahan semulajdi yg mmg rata2 confirm berkesan

    ReplyDelete
  32. Tahun 2018, kita nak jadi hensem... boleh?

    Ingatkan ada satu jenis je sabun nie, rupanya ada banyak jenis...

    ReplyDelete
  33. Sabun Aura dan sabun lain tu memang nampak best je kan.. TB teringin nak try Sabun Aura dan Sabun Bidara tu.. sekarang ni TB tengah pakai sabun sirih.. memenag best gak tau.. menegangkan kulit.. yang bets produk dari suzyhoney herbs ni 100% semulajadi.. tu yang rasa syok je guna kan.. =)

    ReplyDelete
  34. first time hear this brand. the packaging is so flowery

    ReplyDelete
  35. Fatin dah cilok sabut kunyit bawa pergi asrama! katanya budak asrama byk guna sabun ni! Kult diaorang jadi cantik

    ReplyDelete